DAMAŠKOVÉ NOŽE RUČNĚ KOVANÉ
Damašková ocel
se vyrábí kovářským svařováním v jeden celek z různých tříd oceli s různým obsahem uhlíku. Výsledkem je střídání tvrdých, měkkých a viskózních vrstev.
Vynikající vlastnosti nože jsou - tvrdost,pružnost a jedinečný vzhled.
Důsledkem toho je, že se na ostří čepele vytváří takzvaná " mikropila", která poskytuje vynikající mechanické a řezné vlastnosti nože.
Nůž vyrobený z damaškové oceli vyžaduje nadstandardní péči, neboť je náchylný ke korozi. Po každém použití se nůž musí pečlivě otřít a neměl by být dlouhodobě vystavován vlhkému
prostředí.
Nože z damaškové oceli poskytují vynikající dlouhodobé řezné vlastnosti a jsou VYSOCE ceněné pocelém světě.
Struktura damaškové oceli se odlišuje od nože k noži. Každý nůž je vynikající jedinečný kus.
Obvyklá tvrdost oceli je 60 až 63 HCR.